Veldig glad for at Aftenposten tar et slag for internasjonal solidaritet. Det trengs! Det er så merkelig hvordan politikerne snakker som om det bare er norske liv som tells. Forkastelig menneskesyn.

aftenposten.no/meninger/leder/

@christoffer @SnabelAdmin Forrenten, kan jeg få det litt mer klart hva som menes med "ikkje passer eller gir meining inne på snabelen"? For nå blir jeg redd for å bli utestengt bare jeg deler en underskriftkampanje bare fordi en administrator syns det var irrelevant. Kanskje noen eksempler hadde vært fint

@christoffer @SnabelAdmin Et annet eksempel: Hva om jeg skriver innlegget mitt i notatene mine og så limer det inn i både Facabook og snabelen.no? Regner du det som kryssposting ut eller kryssposting inn?

@christoffer @SnabelAdmin Tanken var å starte den lange posessen for på sikt å realisere drømmen om å fjerne Facebook fra livet mitt, og snabelen.no var fint fordi det er den ene norske generelle Mastodon-instansen. Åpenbart skal jeg ikke skrive "hei, Facebook-venner" i tutene her. Ellers hadde det vært fint med litt klarere regler enn dette. En slik regel kunne vært "vær til stede", istedenfor disse kopier-og-lim-inn-bagatellene.

@christoffer @SnabelAdmin Kul side den fediverse.party. Men var vel fortsatt ikke det jeg lurte på. Men kan omformulere. Hvis jeg har lyst til fremover å poste Facebook-postene mine her i tillegg (ved klassisk kopiering, åpne snabelen.no, lime inn og trukke "TUT!"), er det lov eller ikke lov?

@christoffer Det var @SnabelAdmin som begynte med begrepet "kryssposting" og har ansvar for å gjøre seg forstått. Nei, forventer ikke en lang forklaring, kun en ordboksdefinisjon. Kan ikke se at Wikipedia heller skiller mellom "crossposting in" og "crossposting out". Så dette blir håpløst.

@christoffer @SnabelAdmin Altså, takk for svar, men lurer på om du glemte å lese det jeg skrev før du svarte. Jeg lurte på forskjellen mellom å kryssposte ut og inn. Og i svaret ditt bare fortsetter du å bruke disse begrepene uten forklaring.

En annen ting som hadde vært bra for kulturen er å slutte å anta at alle er tech-guruer. "kryssposte innhald frå sentraliserte tenester og inn i fødiverset uta å bruke fødiverset" Hæ? Hva ER kryssposting i det hele tatt, og hva menes med "ut" og "inn"?

@SnabelAdmin Litt sein jeg også, beklager. Tror dere må forklare hva som i det hele tatt menes med kryssposting. Forstår ikke forskjellen på kryssposting ut og inn. Når jeg hører kryssposting tenker jeg på det å publisere noe to eller flere steder. Er det hvor man publiserer først som er poenget, eller hva?

@SnabelAdmin Skeptisk. Kan dere utdype? Fremover kunne jeg tenke meg å kryssposte litt fra det jeg skriver fra Facebook, for å gjøre meg mindre avhengig av nevnte kriminelle selskap. Skal dette ikke være mulig? Og hva, spesifikt, menes med "bare" og "aktiv"?

Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.