What are some good silent modern comic strip artists? I mean comics that don't have any dialogue and don't usually require any language to be understood.

I'm happy that #Quino made comics that are still mostly understandable without text, for example:

Dagens stråmannsargument:

– Viss rusreformen endar med at ungdom skal gå heilt fri for straff når dei blir tatt med store mengdar tunge, narkotiske stoff, så er det openbart at Frp vil gjere alt vi kan for å forhindre det, seier stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen (Frp).

Litt mer om modellen vår:
vivende.no/hva-er-rettferdighe
vivende.no/hvorfor-vivende-ald

Kort sagt er dette det mest ålreite jeg har vært med på siden jeg begynte i IT-bransjen.

Vi såg misbrukspotensialet. Det slo oss nok eigentleg ikkje at nokon ville «lesa 1984 som ein manual, ikkje ei åtvaring» i den grad vi i ettertid såg nokon andre gjera. Det er kanskje den stunda i livet mitt eg føler står aller mest midt oppe i noko historisk. Eigentleg ei klassisk teknologisk tragikomedie. 4/4

Akkurat nå skjer det med teknologi, tror jeg. At det er jobben min betyr ikke at jeg går og tenker på det store bildet. Har mest tenkt på andre ting de siste ti årene, og latt teknologibekymringene surre videre på et sidespor. Men det som krystalliserer seg nå er: Helvete for noe dritt folk som meg har skapt ut av potensialet nettet ga oss. Det er ikke en ny tanke, det nye er at jeg har gått lei. Data skulle være gøy og frigjørende, og nå er det galskap, sentralisering, overvåkning. Nei. Nok nå.

The Silent Book Club, + 

Gøy å se at det skjer så mye på Mastodon nå. Må bare lete litt mer for å finne ting. Forskjellene fra Twitter jeg legger mest merke til:
- Fraværet av Viktige Mennesker✔️ og kommunikasjonsarbeidere.
- Den rare følelsen av en timeline som ikke er satt sammen for å fremprovosere følelser.

«Jeg har jobbet innen rusfeltet i over 30 år med fokus både på behandling og forebygging. Jeg har ennå til gode å ha møtt på ungdom som mente at det var sanksjoner eller skremsel som endret deres atferd. Jeg har heller aldri sett forskning som kan dokumentere at straff har en forebyggende effekt.»
–Kari Lossius, Psykologspesialist og styremedlem i RIO

nrk.no/ytring/rus-moralistene-

For the terminal junkies out there, check out 'toot', which is a command line Mastodon client which comes with both Unix-like commands and a curses UI.

Denne har inspirert meg i det siste. Den praktiske kryptologiens «founding couple», med fokus på den fabelaktige Elizebeth. Hvorfor lese oppdiktede spionhistorier? harpercollins.com/978006243048

Jeg spår at de vi vil høre mye mer om psykedeliske stoffers medisinske virkninger det neste tiåret, etterhvert som forskningen modnes.

omtales i NRK idag: nrk.no/norge/byttet-ut-antidep

Mitt nytt(ti)årsforsett er å rive meg mer løs fra teknologi som gjør meg trist og bruke mer av teknologi som gjør meg glad.

Y2K was a huge issue in computing that was replicated among many systems worldwide. The reason why the world at large never saw anything bad occur was that a lot of people worked extremely hard to update afflicted systems.

Developers who had worked on mainframe systems writing code in languages that hadn't been used in one of more decades came out of retirement and worked overtime.

And once it was fixed... that was it. Nothing happened. Nobody ran articles talking about this enormous effort.

For de som fortsatt ikke har sett -episoden om sosiale medier, så anbefaler jeg den som romjulsunderholdning. Se den gjerne med familien, da spesielt foreldregenerasjonen!

I hvor stor grad kan man manipulere folk med informasjonen vi legger igjen på nettet? I langt større grad en de fleste er klar over!

tv.nrk.no/serie/folkeopplysnin

«Ønsket om å skåne folk fra narkotika har fôret et strafferettslig monster med stadig råere virkemidler og utvidede fullmakter. Samfunnet har pøst ressurser inn i krigen mot narkotika - og tapt. Hele tankegangen minner om spillegalskap, avhengighetens fetter: Bare vi øker innsatsen litt til, bare litt til!, så vinner vi.»
– Ola Magnussen Rydje, Dagbladet

outline.com/ZtYHEM

Vis mer
Snabelen.no

Ein norsk instanse for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.