And I'm just keeping them coming. I am making these paintings for a book that I am co-writing about norwegian outdoorlife. It's going to be published very soon and I'm in the final crunch to get it finished. Very exciting and exhausting…

#MastoArt #landscape #DigitalArt

Google is now tracking your visitors for advertising purposes even when you’re not using Google Analytics or Google Ads.

I took a closer look at Google’s FLoC initiative and how you can fight back and opt-out as a web user and a web developer

plausible.io/blog/google-floc

Min DNB-historie er at i starten av 2000-årene var jeg fersk IT-konsulent hos Sparebanken NOR, hvor et lite team av teknikere med garasjementalitet og mye frihet hadde utviklet en enkel nettbank som bare fungerte. Så ble de "fusjonert" med DNB.

DNB hadde et enormt IT-budsjett, og en stund en slags rar Java-applet-nettbank som ingen likte. Det ble startet en prosess for å beslutte hvilke av de nå overlappende produktene fra DNB og NOR som skulle overleve.

@harald @tomasekeli
Det må være en god kandidat til dagens beste misforståelse :-D

Det er nervepirrende å følge Arbeiderpartiet sin vegring for å følge opp og vedta som de selv var med å ta initiativ til. Samtidig er det oppmuntrende at Politiets systematiske lovbrudd og overgrep endelig ser ut til å få konsekvenser.

Min påstand er at ingen som har brukt litt tid på å sette seg inn i behovet for en rusreform ender opp med å ønske fortsatt straff. De som er imot å avskaffe straff for rus gjør det av ignoranse og uvitenhet.

Kommende helg har Arbeiderpartiet muligheten til å stille seg i front i en viktig sosial reform som vil bekjempe klassejustis, styrke rusomsorgen og øke tryggheten og rettssikkerheten til mange av samfunnets svakeste. Rusreformen som regjeringen har foreslått på bakgrunn av solide faglige vurderinger, er et stort steg i riktig retning for Norge. vg.no/nyheter/meninger/i/yRw15

Jeg følger opp @fyksen sin -tradisjon og foreslår et par norske artister jeg liker. Hør gjerne på alle og stem på artisten du vil skal bli ! Ved ukeslutt kan vi si hva vi synes.

Musikkvideoer fra hver artist:
Lionheart: youtu.be/fM-7LMy6FBQ
Silver: youtu.be/y_wViQ3u1H0
Stenersen: youtu.be/z9DGuAx3yTg

Jeg følger opp @fyksen sin -tradisjon og foreslår et par norske artister jeg liker. Hør gjerne på alle og stem på artisten du vil skal bli ! Ved ukeslutt kan vi si hva vi synes.

Musikkvideoer fra hver artist:
Lionheart: youtu.be/fM-7LMy6FBQ
Silver: youtu.be/y_wViQ3u1H0
Stenersen: youtu.be/z9DGuAx3yTg

Over the past 15 years of using #XMPP, I've seen many messengers come and go. People complain about the hassle of switching messengers, but many express a preference for the "simplicity" of gated gardens.... Do they count the cost of switching as well?

A truly sustainable messenger can only be a decentralized protocol, not just an app.

Learn how to join:
- joinjabber.org

Optional: but if you think about setting up your own server:
- sr.ht/~xamanu/xmpp-server
- snikket.org/service/quickstart

Jeg vil bare utrykke litt entusiasme for en ny laptop-produsent som satser tungt på reparerbare, brukbare og modulære laptoper: frame.work/ – første modell kommer for salg i sommer (i USA), og så åpner det for salg til resten av verden til høsten/vinteren.

Snadderliste:
- Alle deler er utbyttbare
- 3:2 skjerm med 100% sRGB
- 4 modulporter
- Flott tastatur!
- Solid aluminiumskropp
- Moderne maskinvare
- Selges uten OS, ingen "microsoft-skatt"!

… så jeg får igjen 7 kr på skatten? 😎 Det må feires med en alkoholfri øl av den billigste sorten (som i tillegg er på tilbud og nedsatt 40% pga dato)!

Hørte nettopp på Politiets Fellesforbund sin podcast om rusreformen. Fint innblikk i et lavmælt ekkokammer basert på synsing, sirkelargumentasjon, avholdsidealisme og fornektelse av forskning og helsefaglige anbefalinger. Fascinerende. Savnet politietterforskeren Bård Dyrdal sin stemme som motvekt.

ivaretekt.buzzsprout.com/11759

This is a piece of rage art, titled: gtfo corona.
Born out of frustration of not having been able to visit my family and home-country in over 15 months. Originally the figure was supposed to be kneeling hopelessly expressing my own feeling of helplessness, but the more I painted the angrier I got which resulted into something entirely different. I hope this piece will help spread some catharsis.
#MastoArt #coronaArt #DigitalArt #fantasyart

Forsøkte meg på en spørreundersøkelse på Twitter for å lodde stemningen for lukkede platformer, men var kanskje litt for vag i beskrivelsen. Skulle jeg ha nevnt Facebook og Twitter direkte for å gjøre spørsmålet mer eksplisit? twitter.com/rsolva/status/1379

Resten av reddit-tråden er full av lignende historier av unge mennesker som har blitt behandlet forferdelig av politiet. Trist lesning, men understreker hvorfor vi trenger en og holdningsendring.

Vis tråden

Sterk personlig historie om (panikk)angst, cannabis, politiet og tap av førerkort. Vilt å tenke på at politiet er ansvarlig for å skape over 40 000 slike saker i året:

«Jeg forsvarer ikke å bryte loven, men jeg håper for guds skyld at loven kan endres. Slik det er i dag er politiet med på å skape kriminelle, slik at de har kriminelle å bekjempe. »

old.reddit.com/r/norge/comment

Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.