– Det viktigste virksomheter kan gjøre i dag, er å planlegge for at et dataangrep kommer til å skje, sier Vidar Sandland, seniorrådgiver i Norsis.

Dette er kanskje det beste rådet for det store flertallet av små og mellomstore bedrifter. Ikke alle har råd til å bruke mye penger på et avansert og kostbart digitalt forsvar, men å investere i gode backupløsninger og økt kunnskap blant de ansatte koster ikke skjorta.

nrk.no/rogaland/en-av-fem-bedr

Vi har skrevet en (relativt) kortfattet gjennomgang av noen av tiltakene som bør vurderes for å styrke bedriftens forsvar mot mange ulike cyberangrep: skyfritt.net/tjenester/spionas

Vis tråden

Cyberangrep kan ramme hvem som helst og angrepene øker i antall og styrke. Ingen systemer er 100% vanntette, men man kan gjøre viktige forberedelser som drastisk reduserer konsekvensene av å bli utsatt for et angrep.

Vi berømmer Nordic Choice Hotels for å være åpne om detaljene og utfordringene de møtte når de nylig ble utsatt for et større angrep:

nrk.no/nordland/nordic-choice_

Er vi den første norske bedriften på snabelen.no?

Vi opprettet Skyfritt AS for å tilby datasikkerhetstjenester til små- og mellomstore bedrifter i Norge. Vårt hovedprodukt er cyberbefaringer – hvor vi kartlegger ståa og skriver en tilstandsrapport og liste over anbefalte tiltak, til en rimelig pris.

Vi ønsker å komme i kontakt med bedrifter som har behov for en cyberbefaring! (Les mer her: skyfritt.net/tjenester/cyberbe)

Denne kontoen administreres av @rsolva.

Skyfritt AS sine anbefalte:

Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.