Noen inviterte meg med i en ny Facebook-gruppe de hadde startet om et tema de ønsket en god debatt om. Jeg takket nei og forklarte hvorfor jeg synes det er en dårlig idé å legge krefter i en _ny_ Facebook-gruppe nå. De gamle må man nesten bare leve med, (som Togferie).

Men det fikk meg til å lure på: Hvis noen ønsket å sette opp en uavhengig tjeneste som legger godt til rette for _debatt_, hva burde man valgt? Noe som støtter ActivityPub hadde vært fint, men ikke mikroblogg.

@bjoernstaerk I tillegg til @LemmyDev er det et annet interessant ActivityPub alternativ som kanskje lener seg sterkere mot Hacker News estetikken, kalt lotide/hitide (backend/frontend). Det er fortsatt i en tidlig fase av utviklingen, men jeg liker det minimalistiske fokuset.

git.sr.ht/~vpzom/hitide
git.sr.ht/~vpzom/lotide

Følg

@bjoernstaerk @LemmyDev Tror det også er en av få prosjekter med et skarpt skille mellom backend / frontend, som gjør det langt lettere for utviklere å bygge egne frontends (web, apper). Mener også at backenden er skrevet i Rust, som gjør det mulig å hoste en relativt stor instans på Pi'er og avdankede maskiner.

@Ruben 🇳🇴 Lemmy er også todelt sånn. Det finnes alt flere frontends. De jobber bl.a med en som ikke skal behøve javascript. Også apper kommuniserer rett med apiet.

@harald Kult, det visste jeg ikke! Tror det er en fordel for hele økosystemet å skille frontend og backend, det fremmer innovasjon og variasjon på klientsiden. Mastodon har blitt en ganske solid programvarepakke etterhvert, men er også relativt tung og med mange bevegelige deler sammenlignet med andre prosjekter i fødiverset.

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.